%s rendelése

A reflux kezelése

Amennyiben a tünetek alkalmi jelleggel fordulnak elő, úgy alkalmazhatunk szódabikarbónát vagy chia magot a sav lekötésére, illetve semlegesítésére.

A tiszta szódabikarbóna önmagában közepesen lúgosnak számít, ám a gyomorsavhoz képest erős lúg, így képes semlegesíteni a gyomorsavat. Egyetlen viszonylag kellemetlen mellékhatása a böfögés lehet, mivel a sósav semlegesítése során szén-dioxid keletkezik, ami a gyomorból felfelé tud a legkönnyebben távozni.

A chia mag szintén képes megkötni a gyomorsavat, így ha gyomorégést tapasztalunk, érdemes 1-2 kiskanál chia magot egy pár korty vízzel lenyelnünk. Fontos, hogy ne áztassuk be, mert az lenne a lényeg, hogy a gyomorban szívja meg magát a chia mag.

A visszatérő vagy folyamatosan fennálló refluxot első lépésben étrendünk és étkezési szokásaink megváltoztatásával tudjuk kezelni. Fontos, hogy ne együnk egyszerre sokat, hanem inkább többször, de keveset. Kerülendők a savasító ételek és italok, például a paradicsom, a csípős, erősen fűszeres ételek, a kávé, a fekete tea és az szénsavas üdítők.

Ha étrendünket megreformáltuk, szóba jöhetnek azok az étrendkiegészítők, amik normalizálják a savtermelést és hozzájárulnak az emésztés javításához.

Az egyik igen hasznos étrendkiegészítő a papaya koncentrátum. A Specchiasol Fermentált Papaya koncentrátum ideális lehet a reflux kezelésében. Az erjesztett papaya hatóanyagai erősítik a gyomrot, javítják az emésztést, gyomorégés és gyomorfekély kezelésében lehetnek előnyösek. A papaya koncentrátum tartalmaz fehérjebontó enzimeket, baktériumölő vegyületeket és egy számunkra hasznos élesztőgombát probiotikumként. Ezek együttes hatása képes enyhíteni a reflux okozta kellemetlen tüneteket, illetve segíthet megszüntetni a refluxot, legyen az szervi vagy lelki eredetű. Naponta 15-30ml-t javasolt fogyasztani belőle, két részre elosztva.

Ha a reflux következményeként kialakult gyomorgyulladás vagy -fekély, akkor az U-vitaminban keressük a megoldást! Az U-vitamin (S-methylmethionine) nagyon jó általános gyulladáscsökkentő, de kifejezetten a gyomor és a bél gyulladásaiban lehet vele látványos eredményeket elérni. Napi adagja 1 kapszula, ezt reggel célszerű bevenni.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!