Tippek

Reflux esetén az első, ami szóba jön, az az étrendünk, életmódunk megváltoztatása. Kerüljük a cukros, szénsavas üdítőket, a kávét, a zsíros, nehéz ételeket, a savanyúságokat, különösen az ecettel készülteket! Gyümölcsök közül a citrusfélék azok, amik kerülendők, továbbá a paradicsom. A csípős, túlzottan fűszeres ételek elhagyása szintén javasolt.

Mivel a dohányzás is hajlamosít a reflux kialakulására, érdemes vagy leszokni, vagy a dohányzást a minimumra venni. Ajánlott naponta többször keveset enni, és bevezetni étrendünkbe a zöldségeket, a magas keményítőtartalmú ételeket, az erős fűszereket jobb mellőzni, a sófogyasztást pedig mérsékeljük!

A legjobb, természetes savlekötőként funkcionáló zöldség a burgonya, gabonák közül pedig a rizs. Főzés közben ügyeljünk arra, hogy mindent jól pároljunk át, az sem baj, ha esetleg túlfőzünk bizonyos ételeket. Amennyiben salátát ennénk, a nyers zöldségeket alaposan rágjuk meg, így gyomrunk könnyebben fogja megemészteni a táplálékot.

Ha főzeléket készítünk, a rántáshoz használt finomlisztet cseréljük le rizslisztre! A rántás elkészítése tekintetében ugyanúgy viselkedik és ugyanúgy képes besűríteni bármilyen főzeléket.

Ha napközben úgy érezzük, hogy gyomorsavtermelésünk fokozódik, fogyasszunk el 1-2 kiskanálnyi chia magot! Keverjük el a chia magot egy pár korty vízzel, és még azelőtt igyuk meg, hogy a magok megszívják magukat. Ez azért fontos, mert ebben az esetben az a cél, hogy a magok a gyomorban szívják fel a gyomornedvet, így megkötve a gyomorsavat. A chia maggal készült kenyereket, pudingokat szintén bevezethetjük étrendünkbe.

Az utolsó étkezést időzítsük késő délutánra, kora estére, vagy legalábbis lefekvés előtt 2-3 órával már ne együnk!

Napközben fogyasszunk sok vizet, lehetőleg enyhén lúgos, szénsavmentes ásványvizet! Kerüljük az alkoholt, különösen a sört és a vörösbort. Viseljünk kényelmes ruhákat, a derékban szoros nadrágokat, pólókat mellőzzük! Tegyünk mindennapjaink részévé a relaxálást, naponta 15-20 percet töltsünk lazítással!

Refluxra termékek itt!

Salvus gyógyvíz 1500ml- Salvus víz

Salvus gyógyvíz 1500ml - Salvus víz

Fürdőkúrához, sérülések utáni rehabilitációhoz, nőgyógyászati, valamint bőrgyógyászati problémák kezelésére.

Ár: 1045 Ft
Megnézem
Népszerű

Mecsek Reflux elleniteakeverék 20x1g

Mecsek Reflux elleni teakeverék 20x1g

Mecsek Reflux elleni teakeverék a lándzsás útifű, a mórmályva virág, a szederlevél, az orbáncfű és a zabfű erejével. Tartósítószerek, aromák és adalékanyagok hozzáadása nélkül készült termék.

Ár: 965 Ft
Megnézem
Népszerű

Ukko tea Refluxteakeverék 80g

Ukko tea Reflux teakeverék 80g

100% natúr, adalékoktól és aromáktól mentes gyógynövény keverék reflux ellen.

Ár: 3490 Ft
Megnézem
Népszerű

Györgytea FehérAkácvirágos Teakeverék (Reflux tea) 50 g

Györgytea Fehér Akácvirágos Teakeverék (Reflux tea) 50 g

Természetes módszerekkel, elsősorban gyógynövényekkel – pl. fehér akácvirággal, fehér árvacsalánnal, cickafarkfűvel – segíthetjük a terápiát.

Ár: 2100 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!